Cirurgia de blefaroplàstia

A

Què és?

 

La blefaroplàstia és una cirurgia que s’efectua a les parpelles, tant en les superiors com en les inferiors per reparar l’excés de pell en aquestes i/o per eliminar les anomenades “bosses palperals”.

 

Previament es planifica amb cura la quantitat de pell que caldrà extirpar. En els casos de “bosses palperals” s’extirpa la grassa que ha protrudit (grassa orbitària que s’ha desplaçat cap a davant”empenyent” la pell de la parpella inferior).

 

Quan es realitza? Objectius Riscs

B

Quan es realitza?

 

A les parpelles superiors poden produir-se canvis a la pell deguts a l’edat. Aquesta pell, sumamemnt delicada, es fa redundant i forma plecs. Aquesta alteració de l’estructura de la parpella superior pot provocar interferència en el camp visual. També pot provocar que la parpella descendeixi (ptosi) i/o que les pestanyes s’ubiquin a l’eix visual.

 

Què és? Objectius Riscs

C

Objectius

 

L’objectiu d’aquesta cirurgia és reparar l’estructura de les parpelles i, com a conseqüència, aconseguir una millora funcional i cosmètica.

 

Què és? Quan es realitza? Riscs

D

Riscs

 

Tota intervenció quirúrgica comporta algun tipus de risc. Tot i trobar-nos davant d’una tècnica d’eficàcia suficientment contrastada en un gran número de pacients, no està exempta de potencials complicacions, com ara:

 

Edema i /o hematoma palpebral de forma temporal
Lesió superficial de la còrnia
Asimetria entre les parpelles
Subcorrecció

 

Què és? Quan es realitza? Objectius