Fotocoagulació amb làser

A

Què és?

 

Consisteix en aplicar làser sobre les zones de la retina danyades per tractar o prevenir problemes retinals. El raig làser es dirigeix amb molta precisió a la zona afectada, per evitar produir cremades en altres zones confrontants.

 

Quan es realitza? Objectius Riscs

B

Quan es realitza?

 

Es fa en nombroses patologies de la retina, tant en ruptures (perquè la retina no es desprengui) com en malalties vasculars de la retina, retinopatia diabètica, obstruccions de vena, aneurismes, etc. Després del tractament, la visió disminueix una mica, arribant a recuperar-la entre dos i sis setmanes després. La millora de la visió obtinguda després d’aquest període, depèn del problema a tractar, de la capacitat de resposta de l’ull i de l’afectació de partida. En casos en què la retina ja estigués danyada, el tractament aturarà l’avenç de la malaltia, en la mesura possible.

 

Què és? Objectius Riscs

C

Objectius

 

Aturar el desenvolupament d’un despreniment de la retina.

Segellar la filtració dels vasos sanguinis o teixits anormals i reduir, en la mesura possible, la formació de nous vasos anormals i promoure l’absorció de líquid.

En el cas del tractament del glaucoma, facilitar la sortida de l’humor aquós i disminuir els nivells de pressió ocular.

 

Què és? Quan es realitza? Riscs

D

Riscs

 

Tot procediment implica uns riscos. En el cas de la fotocoagulació amb làser, és possible que el tractament sigui ineficaç o insuficient o que, el raig làser causi algun tipus d’hemorràgia o danyi altres estructures com ara la màcula, en produir una cicatriu excessiva.

 

Què és? Quan es realitza? Objectius