ILO Oftalmologia Setmana Mundial del Glaucoma

ILO Oftalmologia realitza revisions gratuïtes amb motiu de la Setmana Mundial del Glaucoma

Amb motiu de la Setmana Mundial del Glaucoma que se celebra de l’11 al 17 de març, ILO Oftalmologia  endega una campanya de revisions gratuïtes per a la detecció precoç d’aquesta malaltia en la població de risc no diagnosticada. Aquestes revisions tindran lloc entre el 12 i el 16 de març. El glaucoma es coneix com a “la ceguera silenciosa” perquè quan dóna símptomes està molt avançat. Per aquest motiu, des de l’ILO es vol animar amb aquesta campanya a la població de risc a fer-se la revisió per prevenir la malaltia, ja que la visió que es perd per culpa del glaucoma no es pot recuperar.

Les persones interessades en fer-se la revisió han de demanar cita prèvia trucant al 973 245 380 o adreçar-se a les instal·lacions de l’ILO (Avinguda Dr. Fleming, 14 – Lleida).

Les revisions cribratge amb cita prèvia que es duran a terme a les instal·lacions de l’ILO inclouran paquimetria (mesura del gruix de la còrnia), fotografia del nervi òptic i mesura de la pressió intraocular. Estan adreçades a persones amb factors de rics com els majors de 60 anys, persones amb antecedents familiars de glaucoma, hipertensió ocular, miopia o hipermetropia altes, altres malalties oculars, traumatismes oculars, persones negres o asiàtiques, i angle de càmera anterior estret.

El glaucoma engloba un grup de malalties que provoquen un dany progressiu del nervi òptic. Amb l’edat va incrementant la seva incidència i va disminuint el camp visual, fins a perdre la visió si no es tracta a temps. La meitat dels pacients amb glaucoma no sap que ho pateix perquè no dóna símptomes evidents. En la majoria de casos, fins que no s’ha perdut gran part del camp visual el pacient no és conscient que pateix la malaltia. Només en els casos d’atac agut de glaucoma el pacient nota que l’ull envermelleix i produeix dolor intens, que pot provocar nàusees, vòmits i visió borrosa.

Els experts recomanen a partir dels 40 anys fer-se revisions periòdiques completes dels ulls, ja que si es redueix la pressió de l’ull en estadis inicials del glaucoma, es pot frenar la progressió de la malaltia.