troabda_colombia_web

ILO participa en un estudi de la UPC sobre lents intraoculars MTF

L’Institut Lleida d’Oftalmologia (ILO) ha participat en un estudi de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) sobre alteracions cromàtiques i la sensibilitat al contrast produïdes per lents intraoculars (LIOs) multifocals (MTF). L’estudi s’ha presentat avui, 21 de novembre, a la XVa Trobada Nacional d’Òptica de Colòmbia, celebrada a la localitat de Bucaramanga del 20 al 24 de novembre.

El congrés reuneix grups de recerca colombians d’òptica i ha promogut durant els últims 29 anys l’enfortiment de l’òptica i les seves aplicacions a Colòmbia. ILO ha col·laborat en l’estudi de la UPC juntament amb el Grup d’Òptica Aplicada i Processament d’Imatge (GOAPI), la Facultat d’Òptica i Optometria de Terrassa, Innova Ocular IOA, l’Institut Oftalmològic Integral i el Departament d’Oftalmologia de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona.

Segons l’estudi, el tipus de disseny de les lents MTFs estudiades influeix en la potència i l’eficiència d’aquestes lents, segons es miri de prop o de lluny i segons el color de la llum que ens il·lumina. Els resultats preliminars presentats permeten detectar alteracions en la sensibilitat al contrast tant de lluny com de prop en funció del color de la llum il·luminant. Aquestes alteracions podrien ser degudes al disseny de la lent MTF implantada.